Kontakt
  The clean solution
  Ikona Ugostiteljstvo

  Belton Garden Centre

  Tradicionalne vrednosti za Garden Centre

  Kafić i restoran Belton Garden Centrea je poznat po svojim domaćim jelima

  Belton Garden Centre u blizini Grantama (UK) je promenio svog dobavljača pa je u okviru renoviranja svojeg kafića i restorana zamenio tri mašine za pranje sudova sa podiznom haubom koje su bile montirane 2014. godine. Restoran ima mesta za 250 gostiju, kao i dodatna mesta na terasi, a servira više od 5.000 obroka nedeljno.

  Tri mašine za pranje sudova koje smo instalirali 2014. godine su od jednog MEIKO-vog konkurenta iz Nemačke koje su bile opremljene i pranjem sa reverznom osmozom pomoću koje se postiže poseban sjaj čaša i pribora za jelo.

  Belton Garden Centre je u vlasništvu porodice Elkington, a direktorka Karen Elkington objašnjava razloge za promenu dobavljača.

  „Sasvim jednostavno, one nisu bile pouzdane, stalno se redom pojavljivali problemi. Bilo je slučajeva kada smo službu za korisnike morali zvati dva do tri puta nedeljno, a ponekad čak i dva puta na dan.

  Mašina za pranje sudova je centralni deo u kuhinji, pogotovu kada je takva gužva kao kod nas. Ako na njoj dođe do kvara, onda moramo da prestanemo sa radom kad nam nestane čisto posuđe.

  Serviseri nisu imali pojma kako da otklone problem na mašini sa reverznom osmozom pa je na kraju sve bilo toliko strašno, da je dobavljač produžio garanciju za godinu dana.

  Produžena garancija je istekla početkom 2017. pa je proizvođač mašina za pranje posuđa hteo da ponudi novi ugovor o servisiranju za nastavak održavanja te tri mašine za posuđe.

  „Iako je proizvođač svoje mašine do tada sam održavao pomoću svojih servisera i sa svojim rezervnim delovima, sada je tražio od nas da dodatno platimo da se mašine prvo dovedu u 'ispravno stanje', pa je tek onda hteo da sklopi novi ugovor o održavanju.

  Onda smo odlučili da nam te mašine za pranje sudova više ne trebaju, čak ni da se redovno održavaju, ni da je besplatno!”

  Belton Garden Centre pripada jednoj grupaciji u kojoj na lokaciji u Ruskingtonu već čitav niz godina pouzdano radi jedna MEIKO-va mašina za pranje sudova.

  Paradoksalno u svemu tome je da je Belton prilikom renoviranja 2014. godine prvobitno hteo da instalira sistem za pranje posuđa marke MEIKO, ali onda je trgovac profesionalne kuhinjske opreme, koji je i projektovao i instalirao nove delove za služenje hrane, uspeo da nas ubedi da izaberemo drugog dobavljača.

  Belton je sad instalirao jednu mašinu za pranje sudova sa transportom korpi UPster K-M250 marke MEIKO i jednu mašinu za pranje sudova sa podiznom haubom DV 80.2 GiO AC, takođe marke MEIKO.

  „Odlučili smo se za aranžman kompanije MEIKO, jer smo već znali da su MEIKO-vi uređaji pouzdani i da je služba za korisnike dobra”, kaže Karen Eklington.

  Odlučili smo se za razne opcije uređaja koje su nam preporučili, MEIKO-v regionalni direktor prodaje, Peter Nimmo, i regionalni rukovodilac prodaje, Ross Genner, koji su nam inače još i dali dobre savete u vezi kapaciteta i produktivnosti.

  Osim toga, sa kompanijom MEIKO smo sklopili i ugovor o produženju garancije na pet godina.

  Mašine za pranje sudova su pokazale da rade pouzdano, nismo imali nikakvih poteškoća vredne spomena. Sitnice na našoj mašini u Ruskingtonu odmah su odstranjene već nakon prvog izlaska na teren.

  MEIKO je dobra kompanija sa stručnim osobljem i jednostavnom komunikacijom. A još pre svega, daje prvoklasnu podršku.”