Kontakt
  The clean solution

  École Polytechnique

  Mašine za pranje posuđa i sistem za reciklažu ostataka hrane WasteStar su uspešno rešenje

  Praonica posuđa u Ecole Polytechnique

  Restoran „Le Magnan” na kampusu visokog učilišta École Polytechnique je izgrađen 1975, a renoviran 2012. godine. Tamo trenutno ima mesta za 1.000 osoba. Dnevno može da se servira čak do 3.500 obroka – doručak, ručak i večera se služe standardno, a povremeno se služi i hrana pri posebnim događajima.

  École Polytechnique se odlučio da instalira mašinu M-iQ in u kombinaciji sa sistemima WasteStar. Na taj način je trebalo optimizovati procese pranja posuđa i sakupljanja, odn. reciklaže organskih otpada iz sala za ručavanje. Ova visoka škola donosi svoje odluke i prema sopstvenom ubeđenju, a to je da se inovacije koriste za održivi razvoj.

  Može se reći da „Le Magnan” sa sigurnošću profitira od svoje odluke da instalira integrisani i održivi sistem za pranje posuđa, prvi takve vrste u Francuskoj. Izbor na MEIKO, koji je pao u okviru tendera, donet je zbog mašine za pranje sudova M-iQ sa tračnim transportom i jedinicom za automatsko sortiranje pribora za jelo na izlazu trake. Ona je priključena na sistem WasteStar da bi organski otpaci mogli lakše da se recikliraju. Svaka od ovih inovativnih tehnologija nudi visok stepen automatizacije, što u znatnoj meri rasterećuje i olakšava radni proces. Za vreme ručka, mašina transportuje 6 tona posuđa i automatski sortira 15.000 kašika, viljuški i noževa. To je ogromno olakšanje za devet radnika u traktu za pranje posuđa (pre instalacije MEIKO-vih sistema ih je bilo 16).

  Jean-Luc Gillet, nadzornik prehrane na učilištu École Polytechnique: „Zahvaljujući MEIKO-vim rešenjima smo bili u stanju da automatizujemo deo procesa u području pranja i slaganja posuđa. Tako je povećana efikasnost osoblja u restoranu, poboljšani su uslovi rada i optimizovan je kvalitet naših usluga. Sa novim mašinama sada možemo da reagujemo i na porast broja obroka koji se svakodnevno servira u restoranu.”

  Uspešno rešenje: École Polytechnique se uzda u efikasnost i održivost MEIKO-ve tehnologije. Upotrebljavaju se dve mašine za pranje sudova sa tračnim transportom M-iQ i jedna mašina za pranje sudova sa podiznom haubom DV 80.2, kao i transportni sistemi, odn. sistem WasteStar za preradu ostataka hrane.