Kontakt
  The clean solution

  Rezidencija za stare osobe Heidehaus

  Savršena čistoća i stoprocentna higijena – od čajne kuhinje do radne prostorija za zdravstvenu negu

  Rezidencija za stare osobe Heidehaus MEIKO

  Zgrada izgrađena 1907. godine je već tada arhitektonski sledila zahteve za higijenu

  Zgrada nastala kao lečilište za ljude sa plućnim bolestima, kasnije je bila u funkciji klinike za plućne bolesti pod komunalnom upravom, a sada je rezidencija za stare osobe koju vodi porodično preduzeće: Heidehaus pred vratima grada Hanovera ima bogat istorijat. Zgrada izgrađena 1907. godine je već tada arhitektonski sledila zahteve za higijenu. Heidehaus je koncipiran u stilu paviljona – i u to vreme je bilo poznato da takva koncepcija ima prednosti za higijenu, jer izgradnjom zasebnih grupa objekata cilj bio sprečavanje širenja bolesti.

  Prostranost areala i istorijske zgrade danas definišu njegov šarm. Pre nego što je porodica Hahne iz Hanovera, koja je inače već više 30 godina čuvena u regionu, preuzela vlasništvo Heidehausa, ovo područje je bilo na glasu kao jedan od najizazovnijih areala.

  Ta velika porodica, u čiju grupu preduzeća se, osim rezidencije za negu starih i nemoćnih „Haus der Ruhe”, između ostalog ubraja i stručna škola za zdravstvenu negu Pflegeschule Hannover, terapijski centar Ergophysica, CareCloud (softver za dokumentaciju zdravstvene nege) i Lexcura (kontrolni institut za zdravstvenu negu), kupila je Heidehaus 2008. godine. U međuvremenu je sanirano sedam od 19 objekata koji su delom pod zaštitom spomenika.

  Na primeru ovog objekta se vidi realizacija koncepta „sve od jednog ponuđača”: jedan dobavljač za oba područja izrad

  Heidehaus se danas prezentuje u novom svetlu. Koncept osvetljenja i prostora, tople boje, odabrana dekoracija i visoko kvalitetni nameštaj ukazuju na dobar ukus senior šefice koja sve definiše. No nije samo oprema ta koja je domu Heidehaus već po treći put donela najbolju ocenu za negu koju dodeljuje Medicinska služba zdravstvenih osiguranja.

  Tome je doprinela i pouzdanost u partnera za tehniku u radnim prostorijama za negu i u čajnim kuhinjama koja obezbeđuje higijenu i racionalne radne procese. Za tretman posuda za pacijente se koriste isključivo uređaji za čišćenje i dezinfekciju marke MEIKO. U čajnim kuhinjama se koristi MEIKO-va tehnika za pranje posuđa, koja obezbeđuje higijenu i savršene rezultate pranja posuđa, bez potrebe naknadnog poliranja. Na primeru ovog objekta se vidi realizacija koncepta „sve od jednog ponuđača”: jedan dobavljač za oba područja proizvoda – tehnika za čišćenje i dezinfekciju, kao i tehnika za pranje posuđa. Vlasnik tako ima pouzdanog partnera kojem može da se obrati, kratke udaljenosti i brzu podršku.

  Oprema: U prostorijama za zdravstvenu negu zaposlenici se oslanjaju na uređaje za čišćenje i dezinfekciju TOPIC, a u čajnim kuhinjama na automate za pranje čaša i posuđa tipa FV 40.2 G i tipa FV 40.2 GiO  sa modulom za reverznu osmozu „GiO-Modul”.