Kontakt
  The clean solution
  Laverhof

  Dom za stare i nemoćne u Laverhofu

  U Laverhofu je svim zaposlenicima bitan kvalitet i dug životni vek uređaja.

  Higijenska čistoća u domu za stare u Laverhofu

  „Gradimo na vek trajanja od 30 godina, ne samo na tri. Zato nam je bitan kvalitet i dug životni vek uređaja.”

  Tiny Jansen zna da radi u uglednom domu za stare i nemoćne. On pripada jednoj fondaciji, kao i većina njih u Holandiji. Ceni jednostavnu hijerarhiju zbog koje su uvek moguće brze reakcije – čak i kada se radi o nabavci tehničkih uređaja koji ne stoje na listi svakodnevnih radi koje treba obaviti.

  „Na primer, u radnim prostorijama za zdravstvenu negu svih naših objekata u Laverhofu radimo sa uređajima za čišćenje i dezinfekciju marke MEIKO”, kaže Tiny Jansen. Njegova uprava, a i on sam, vide to kao investiciju u budućnost: „Gradimo na vek trajanja od 30 godina, ne samo na tri. Zato nam je bitan kvalitet i dug životni vek uređaja.” S obzirom na to da se prema svetskom izveštaju za obolele od alchajmerove bolesti prognozira da će 2030. godine na svetu da bude 74 miliona obolelih od alchajmerove bolesti, to je i više nego racionalno.

  Opština Šejndel broji gotovo 24.000 stanovnika, a u njenom centru se nalazi Laverhof. Nekadašnja zgrada kongregacije „Zusters van Liefde” je još uvek ovde. Časne sestre, koje svoje zvanje vide u spiritualnosti, zajedništvu i misiji, danas su već zašle u duboku starost pa svoj zalazak života provode u posebnoj zajednici u Laverhofu. One su ovom regionu dale posebnu karakteristiku, vodile su vrtiće i škole, kao i dom za stare i nemoćne. U znatnoj meri su uticale na koncept za 96 ljudi su podeljeni u osam grupa za zajedničko življenje. „Pošto je samostan bio srušen u Drugom svetskom ratu, one su ga ponovo izgradile i preuredile u dom za negu časnih sestara”, kaže Tiny Jansen.