Kontakt
  The clean solution
  Ikona briga

  Dom za stare i nemoćne Heilig Hart

  Dnevno 90 minuta više vremena uz istovremeno manje troškove

  Bolnica Heilig Hart

  „Mašina iz dana u dan radi bez problema i u to možemo da se pouzdamo.”

  Heilig Hart, prostrani dom za stare i nemoćne u belgijskom gradu Kortrejk, profitira od uštede troškova u visini od 40 % u odnosu na prethodnu mašinu za pranje sudova.

  Kako direktor Hans Callens objašnjava, „pre dve godine je doneta odluka da se mašina za pranje sudova prebaci u novu zgradu, što je bio najveći izazov u ukupnoj organizaciji. Za specifične zahteve u pogledu sastava i rukovanja posuđem, regionalno MEIKO predstavništvo u Belgiji Sabemaf je na kraju moglo da nam ponudi opsežno rešenje. Zato smo se bili odlučili da promenimo proizvođača pa smo izabrali Sabemaf i MEIKO.

  Iz dana u dan moramo da peremo posuđe za približno 500 osoba pa smo zato instalirali M-iQ tipa BXL74 N 33 V8 P8 sa mobilnim stolom za sortiranje, kao i univerzalnu mašinu FV 250.2 za pranje našeg crnog posuđa.

  Širina transportne trake kod nove mašine iznosi 740 mm, tako da možemo da stavimo tri tanjira jedan pored drugoga. Zahvaljujući novom rukovanju posuđem i većem kapacitetu mašine, ceo postupak pranja je brži za oko 90 minuta. Tako dobijeno vreme možemo da iskoristimo u druge svrhe – na primer, na čišćenje kuhinje.

  Dodatni argument za MEIKO su uštede koje postižemo pri potrošnji vode, struje i hemikalija. Jer je mašini potrebno manje vremena i jer potroši 100 litara manje vode, možemo da uštedimo novac.

  Nakon dve godine smo potpuno uvereni da smo u saradnji sa Sabemafom i MEIKO-m doneli pravu odluku. Mašina iz dana u dan radi bez problema i u to možemo da se pouzdamo.”