Kontakt
  The clean solution
  Ikona briga

  Dom za stare Burg Trips

  Čistoća, higijena i ergonomija – sve pod istim krovom

  BurgTrips_Hero1

  Kada su morski plodovi na meniju, o tome počinje da se diskutuje već pri ručku

  Večera u domu za negu starih i nemoćnih osoba – to ne moraju nužno da budu suhomesnati proizvodi i sir, odnosno griz u mleku sa kompotom. Večera u domu za negu starih i nemoćnih osoba – to u domu Burg Trips u zapadnonemačkom Gajlenkirhenu znači takođe i: Ko želi da jede školjke, neka se prijavi! „Kada su morski plodovi na meniju, o tome počinje da se diskutuje već pri ručku: Kome dolaze gosti u posetu? Ko će gde da sedi?”

  U prelepom dvorcu na vodi, na ivici grada Gajlenkirhen, Petra May se raduje zajedno sa 80 stanara staračkog doma: „Jelo u velikoj meri ima veze sa kvalitetom življenja koji je vrlo važan u svim objektima i pri svim uslugama preduzeća Franziskusheim GmbH.”

  Petra May je zadužena za vođenje domaćinstva u domu Burg Trips – što podrazumeva čišćenje i održavanje prostorija, deljenje svežeg veša, ali i upravljanje higijenom i kuhinjom u čitavom kompleksu čiji temelji potiču još iz 15 veka. U kuhinji se sada već nekoliko meseci nalazi mašina M-iClean H marke MEIKO, koja pripada najnovijoj generaciji mašina za pranje sa podiznom haubom.

  „Zahvaljujući automatskom otvaranju, timu u kuhinji je sada znatno olakšan rad”, kaže Petra May, koja kao osoba zadužena za vođenje domaćinstva itekako pazi i na radne uslove svojih koleginica: „Namerno ne radimo sa drugim firmama u oblasti pranja i čišćenja, jer po pitanju čistoće i higijene imamo vrlo visoke standarde. Naše osoblje se odlikuje dugogodišnjom pripadnošću preduzeću, a timovi sarađuju vrlo usko i obavljaju odličan posao. Zato je važno da se brinemo i za dobre uslove rada”, naglašava Petra May.

  „Zahvaljujući novoj mašini, ne samo da radimo mnogo jednostavnije, nego imamo i odlične rezultate pranja.

  Babette Nimbs porcionira hranu koja je dostavljena iz velike profesionalne kuhinje preduzeća Franziskusheim pa servira tanjire sa jelima s kojih se još izdiže para. Ona radi ruku pod ruku sa Valentinom Regiment kada treba da se posluže gosti u „Burgblicku”, kako se inače zove sala za obedovanje u Burg Tripsu.

  Isto ruku pod ruku se radi i kada je u pitanju čišćenje tanjira, šolja, čaša, pribora za jelo i kuhinjskih alatki. „Zahvaljujući novoj mašini, ne samo da radimo mnogo jednostavnije, nego imamo i odlične rezultate pranja”, raduje se Petra May.

  Da se oni ostvaruju iz dana u dan, zaslužna je i opremljenost mašine cevovodom od nerđajućeg čelika: „Kod manjih poluprofesionalnih mašina u grupama za zajedničko stanovanje zna da se desi da se creva oštete, zbog čega je onda potrebna popravka. Cevi odi nerđajućeg čelika obećavaju, naravno, mnogo duži životni vek i rad bez smetnji”, uverena je Petra May.