Kontakt
  The clean solution

  Chaim Sheba Medical

  MEIKO je uspešno zamenio mašine za pranje sudova, a da rad pritom nije morao da se prekine

  Chaim Sheba u Izraelu

  Izazov za Nyga Chefa, zastupnika preduzeća MEIKO u Izraelu, sastojao se u tome da ne prekine normalni rad

  Chaim Sheba Medical Center u Tel Hašomeru, poznat takođe kao Tel HaShomer Hospital, najveća je klinika u Izraelu i pokriva skoro sve medicinske struke.

  Izazov za Nyga Chefa, zastupnika preduzeća MEIKO u Izraelu, sastojao se u tome da ne prekine tok pranja i da istovremeno zameni „beskonačne” mašine za pranje sudova – i to u bolnici sa više od 6.000 zaposlenih i 1.850 kreveta za pacijente.

  Bolnica je prilikom učešća na konkursu radila sa Systhema Global Foodservice Consultants, jednom od vodećih firmi za savetovanje u segmentu služenja hrane u Izraelu, kao i sa njenim menadžerom iz odeljenja za dizajn i FCSI-savetnikom, Orijem Liefom.

  Konkurs je posebno isticao da proces pranja ne sme da se prekine tokom zamene.

  Jedna mašina za pranje posuđa je morala da bude aktivna sve vreme!

  Prilikom jedne posete u sali za svečanosti Agadata u centralom Izraelu, u kojoj istovremeno može da se servira 1.100 jela, odgovorni iz bolnice mogli su da se uvere u kvalitet pranja i ekološke osobine tračne mašine za pranje sudova M-iQ.

  Nyga Chef, MEIKO i Systhema su u saradnji otkrili da bi se najefikasnija konstrukcija sastojala iz kombinacije jednog „beskonačnog” sistema od 360 stepeni za vraćanje poslužavnika i dve MEIKO-ve mašine za pranje sudova sa tračnim transportom M-iQ.

  Instalacija i stavljanje u pogon su obavljeni za samo četiri dana preko vikenda. Ovaj proces je snimljen u video zapisu i objavljen na YouTubeu:

  https://www.youtube.com/watch?v=bKX1EHLAxb8

  Dve tračne mašine za pranje sudova marke MEIKO su projektovane da podrže rad za vreme Šabata. Jedna mašina je široka 750 mm, a druga je opremljena posebno širokom transportnom trakom (980 mm).

  Fleksibilan dizajn tračne mašine za pranje sudova M-iQ sa velikom ulaznom visinom čini je prvim izborom za pranje bolničkog posuđa svake vrste, izolacionih kutija i poslužavnika.

  Dror Nuri, načelnik centra za raspodelu obroka u Tel Hašomeru: „Instalacijom MEIKO-ve mašine, čitav trakt za pranje se promenio na bolje. Odjednom smo imali više prostora i manje buke.

  Sistem za rekuperaciju toplote tračne mašine za pranje sudova M-iQ je značajno poboljšao uslove rada. Stari sistem za aspiraciju nije mogao da savlada toplotu i vlažnost koju je proizvodila stara mašina za pranje posuđa. Taj problem više nemamo.”

  Ori Lief, savetnik FSCI-a, dodaje: „Na osnovu mojih ranijih iskustava sa MEIKO-m i Nyga Chefom, nisam bio iznenađen brzom, profesionalnom instalacijom i jedinstvenom temeljitošću postupka za pranje mašina M-iQ.”