Kontakt
  The clean solution

  Bolnica Medanta

  Indijska velika klinika Medanta se odlučila za tehniku pranja sudova u bolnicama marke MEIKO

  MEDANTA HEART INSTITUTE

  „Zdravlje i sigurnost naših pacijenata su kod nas na prvom mestu. Tu nismo spremni na kompromise. Zbog toga smo se odlučili za MEIKO.”

  Bolnica Medanta se prostire na površini od 174.000 kvadratnih metara i jedna je od najvećih specijalizovanih bolnica u Indiji. Nalazi se u Gurgaonu, živopisnom gradu u blizini Nju Delhija, osnovana je 2009. i specijalizovala se za kardiovaskularnu hirurgiji i hirurgiju toraksa.

  Klinika ima više od 1250 kreveta, od toga oko 350 kreveta u oblasti intenzivne medicine, 45 operacionih sala i više od 20 odeljenja različitih specijalizacija. U prvom redu se obraća pacijentima iz inostranstva pa se tako nalazi sasvim u trendu „medicinskog turizma”. Pacijenti iz celog sveta dolaze zbog prvoklasnih, novčano prijemčivih ustanova. Njena infrastruktura se ne libi poređenja u međunarodnom smislu i odgovara potrebama pacijenata koji ovde dolaze da bi se podvrgnuli operacijama srca i kolena, ortopedskim tretmanima, kozmetičkim i oftamološkim zahvatima ili stomatološkim tretmanima.

  MEIKO-va mašina za pranje sudova sa tračnim transportom M-iQ se i iza kulisa brine za vrhunsku čistoću i odličnu potrošnju. Deepak Batra, generalni direktor, F & B za Medantu - The Medicity:

  „Medanta je velika klinika, koja ne može da funkcioniše bez pouzdanih, visoko kvalitetnih sistema za pranje sudova. MEIKO je jedan od svetski vodećih preduzeća u oblasti sistema sa tračnim transportom i za nas je to bila logična opcija. Jer zdravlje i sigurnost naših pacijenata su kod nas na prvom mestu. Tu nismo spremni na kompromise.”

  „Zato smo se odlučili za MEIKO”

  Za instalaciju u Medanti nisu bili potrebni dodatni kanali za aspiraciju ili odvođenje otpadnog vazduha. Zahvaljujući funkcijama za rekuperaciju toplote koji su ugrađeni u mašinu M-iQ, u traktu za pranje sudova se oslobađa minimalna vlaga. Zato je on prijatno suv, a ventilacioni sistem se ne opterećuje dodatno.

  Mašine M-iQ troše 33 % manje vode i deterdženata u poređenju sa prethodnim modelima, a zahvaljujući sistemu pranja visokog pritiska, njihova snaga pranja je bolja za 30 %.

  Mašina M-iQ nudi genijalni menadžment vazduha i modul rekuperacije toplote koji zavisi od radnog procesa pa zbog toga nije potreban direktan priključak za odvod otpadnog vazduha. MEIKO-va mašina M-iQ tako obezbeđuje optimalni bilans energije. U svetu do sada jedinstven sistem za filtriranje služi samostalnom čišćenju mašine. Prljavština se potpuno odstranjuje sa samo jednim punjenjem tečnošću za čišćenje pumpe.

  Mašine M-iQ troše 33 % manje vode i deterdženata u poređenju sa prethodnim modelima, a zahvaljujući sistemu pranja visokog pritiska, njihova snaga pranja je bolja za 30 %.

  Radna toplota se zadržava i ponovo iskorišćava uz pomoć inteligentnog upravljanja energijom sa tri stepena. Sistem se dinamički prilagođava promenama u raspodeli temperature da bi potrošnju energije sveo na minimum. Korišćenje otpadnog vazduha kao besplatnog izvora energije za zagrevanje ulazne vode za proces ispiranja osim toga omogućava dezinfekciju pri visokoj temperaturi bez obzira na to što se dovodi hladna voda.

  GiO sistem za pripremu vode reverznom osmozom odstranjuje do 98 % nečistoća iz vode koja pristiže. Nije neophodno da se ulazna voda kao u konvencionalnim mašinama omekša putem često nepouzdanog, a osim toga i neefikasnog sistema za omekšavanje vode.

  GiO tehnologija se brine za blistave i čiste rezultate, koji izgledaju kao da su pribor za jelo i čaše polirani rukom. Osim toga, ona smanjuje potrošnju hemikalija, kao npr. sredstvo za sjaj i deterdžente. To doprinosi poboljšanju karbonskog otiska, a kuhinji daje zelene plus poene.