Kontakt
  The clean solution
  Icon Bolnica

  Bolnica Marienhospital Stuttgart

  Zgrada bolnice Marienhospital u Štutgartu

  Nije važno brinuti se samo o pacijentima. Upravi klinike je važno i osoblje za negu.

  Tamo gde ljubav prema bližnjem sreće profesionalnost, nastaje medicina od ljudi za ljude. I upravo to je cilj rada u bolnici Marienhospital u Štutgartu. Više od 300 godina posle Vinzenza von Paula, kome su posvećene časne sestre u bolnici Marienhospital, a sa njima više od 1.900 zaposlenika, još uvek se radi po maksimi „Neka ljubav bude delo.”

  Klinika koju finansijski podržavaju vernici u centru glavnog grada u Baden Virtembergu je više puta nagrađivana za svoj rad: časopis Focus je 2012. navodi u listi najboljih centara za grudi u Nemačkoj, a zdravstveno osiguranje Techniker Krankenkasse joj je 2011. dodelilo „Klinikus” – odlikovanje za bolnice koje su pacijenti ocenili natprosečno dobro u svim oblastima.

  Ali u bolnici Marienhospital ne želimo da zadovoljimo samo pacijente. Snažna orijentacija uprave klinike na negu potiče i odatle što je zgradu 1890. osnovala kongregacija Sestara milosrdnica u Untermarhtalu – upravu nege su decenijama vodile same sestre. To danas rezultuje time da je svaka soba opremljena prema tehničkim i građevinskim standardima koji su poželjni za negu osoba.

  Preduzeće MEIKO je jedini dobavljač u bolnici Marienhospital

  Stalne investicije i građevinske mere imaju za cilj da zgradu opreme isključivo jednokrevetnim, tj, dvokrevetnim sobama. Svaka soba je, na primer, opremljena jednom mašinom za pranje noćnih posuda TopLine, integrisanom u toalet za pacijente. To s jedne strane služi visokom standardu higijene, ali pre svega olakšavanju rada osoblju za negu, koje time štedi dugo hodanje sa posudama pacijenata do radne prostorije za pražnjenje noćnih posuda.

  Preduzeće MEIKO je u bolnici Marienhospital jedini dobavljač Argumenti koji su pri tome bili bitni jesu dug životni vek uređaja, pouzdan servis i visoka sigurnost radnog procesa, tako što pri nabavci ovog medicinskog proizvoda nisu dopuštene nikakve varijante.