Kontakt
  The clean solution
  Icon bolnica

  Bolnica kantona St. Galen

  Tračna mašina za pranje sudova M-iQ - „jedinstven primer uštede troškova”

  Hospital St-Gallen

  Nabavka tračne mašine za pranje sudova M-iQ je bila, prema Piereru, „jedinstven primer uštede troškova.” Prema Piereru, dodatna nabavka sistema za reciklažu vlažnog otpada WasteStar zajedno sa mašinom M-iQ je najbolji potez:

  „Time smo delotvorno rešili problem odstranjivanja vlažnog otpada.”

  Ovde je pre tri godine bila instalirana prva tračna mašina za pranje sudova M-iQ u Švajcarskoj. Već u prvoj godini smo sa uređajem uštedeli 63.000 CHF (oko 40.000 EUR) radnih troškova: preračunato, to je oko 33 % manje struje, vode i hemijskih sredstava za čišćenje od prethodno korišćenih mašina – a taj nivo se održava i do danas. Wolfgang Pierer, rukovodilac gastronomije u bolnici: „To je čak više nego što nam je bilo obećano u prospektima i informacionim listovima preduzeća MEIKO.”

  Za 5000 zaposlenika i 1000 pacijenata u bolnici se dnevno sprema oko 3600 toplih obroka. Deo za posetioce je odvojen od glavnog restorana. Gosti tamo mogu da biraju jela iz jelovnika, a uz to i da izaberu odgovarajuće vino. Jede se sa finog porcelana i pije se iz tankih čaša – sve servira osoblje u belim rukavicama. „Ovo”, primećuje Wolfgang Pierer, „ne služi samo optici, već pre svega održavanju naših visoko postavljenih zahteva za apsolutnu higijenu.

  Pošto kod nas ručaju i kontrolori zaštite životnih namirnica i potrošača, biće da u oblasti higijene sve radimo kako treba. Da kod nas nije sve savršeno čisto, sigurno bismo imali problema.”