Kontakt
  The clean solution

  Bolnica Glan Clwyd

  MEIKO-v servis za korisnike je „veliki plus” za bolnicu Glan Clwyd

  Veliki plus je servis za korisnike koji nudi MEIKO-vo odeljenje za tehničku podršku.

  Bolnica Glan Clwyd ima oko 700 kreveta i nalazi se u zadnjoj fazi 7-godišnjeg renoviranja, uključujući i kuhinjsku opremu koju je projektovalo i opremilo preduzeće Lockhart Catering Equipment.

  U samoj praonici posuđa ima više velikih prozora koji gledaju na baštu u dvorištu i koji u prostoriji obezbeđuju mnogo prirodnog svetla.

  Praonica posuđa je opremljena sa tri mašine za pranje posuđa – jednom mašinom za pranje sudova sa tračnim transportom, jednom mašinom ta pranje lonaca i jednom dvostrukom mašinom za pranje sudova sa transportom korpi – i svaka od njih sa rekuperacijom toplote i spojem sa stolom. MEIKO ih je instalirao i pustio u rad u aprilu kada su zamenile 18-godišnji tračni transportni sistem jednog drugog proizvođača.

  Peter Bell, zamenik rukovodioca za ketering u bolnici Glan Clwyd, objašnjava: „MEIKO je pobedio na konkursu jer je mogao da ispuni naša očekivanja u pogledu optimizovane ekološke prihvatljivosti i ekonomičnosti tokom celog životnog veka i istovremeno ponudi uvek prvoklasni MEIKO servis za korisnike.

  Karl Berry, naš rukovodilac za ketering je pri posetama kolega u bolnicama u Južnom Velsu čuo iskreno mišljenje o usluzi koju nudi MEIKO.

  U bolnici su se već koristile mašine za pranje sudova sa haubom i za montažu ispod pulta marke MEIKO pa smo zato već znali da u firmi brzo i dobro reaguju. Veliki plus za MEIKO je služba za korisnike koju nudi MEIKO-vo odeljenje za tehničku podršku.

  Mašina za pranje sudova sa haubom DV270.2 i dvostruka mašina za pranje sudova sa transportom korpi DV200.2 imaju funkciju rekuperacije toplote AirConcept pomoću koja smanjuje potrebnu ventilaciju zahvaljujući ponovnom iskorišćavanju preostale toplote i pare u svrhu zagrevanja dovodne vode.

  Kod mašine za pranje posuđa sa tračnim transportom M-iQ odvodni vazduh se vodi otpozadi prema napred; vruć vazduh i para iz postupka pranja se vodi do prednjeg dela mašine gde održava temperaturu u postupcima pranja i pretpranja posuđa. Time se štedi energija i smanjuje izlazak vrućeg otpadnog vazduha. U zavisnosti od konfiguracije i uslova korišćenja na licu mesta, tako može da se smanji volumen otpadnog vazduha za do 90 %!

  Dvostruka mašina sa transportom korpi osim toga radi sa MEIKO-vim sistemom za pripremu vode reverznom osmozom GiO, koji daje savršeno sjajne rezultate pa posebno pribor za jelo i stakleni delovi posuđa izgledaju kao da su polirani rukom. Pritom se istovremeno smanjuje potrošnja hemikalija, kao npr. deterdženata i sredstava za sjaj.