Kontakt
  The clean solution
  Icon bolnica

  Bolnica Frimley Park Hospital

  Efikasno pranje uz malu potrošnju – tračna mašina za pranje sudova M-iQ

  Firmley Park Portsmouth hero

  Preduzeće MEIKO UK je 2010. počelo sa proizvodnjom nove tračne mašine za pranje sudova tipa M-iQ i pritom najavilo uštede od 30 procenata u poređenju sa prethodnom generacijom mašina. MEIKO je sada opet posetio poslovne jedinice da proveri da li mašine ispunjavaju obećano.

  Fondacija Frimley Park Hospital NHS Foundation Trust je bila prva lokacija u Ujedinjenom Kraljevstvu na kojem je početkom 2011. godine instalirana tračna mašina za pranje sudova M-iQ. Četiri godine kasnije Kevan Wallace, zamenik rukovodioca za hotelske službe (prehrana), daje svoju ocenu efikasnosti mašine, MEIKO-vog servisa i ekonomičnosti pri radu. Poređenje radnih troškova koje je Wallace napravio za rukovodstvo pokazuje da nova tračna mašina za pranje sudova M-iQ troši samo polovinu vode, odn. 280.320 litara godišnje u odnosu na 448.950 litara sa starom mašinom.

  „Pošto M-iQ radi efikasno, mogli smo da smanjimo i doziranje u poređenju sa starom mašinom.

  „Potrošnja kod nas se sada smanjila za gotovo 50 posto, pa nam je sada umesto četiri rezervoara od po 20 litara nedeljno potrebno samo još dva. Znatno smo mogli smanjiti i količinu sredstava za sjaj.”
  Posle puštanja M-iQ u rad, Wallace je već odmah mogao da zapazi smanjenje potrošnje energije. „Stara mašina za pranje sudova je trošila toliko energije da je u udarnim vremenima u kuhinji znalo biti malo struje. Tada smo iskorišćavali svu struju koja nam je bila na raspolaganju. Nova mašina M-iQ radi znatno efikasnije i toliko je smanjila potrebu za strujom, da sam mogao da organizujem ugradnju nove pećnice koja je dimenzionisana za 42 ampera!”

  Wallace o daljim prednostima tračne mašine za pranje posuđa M-iQ:

  „Dobri rezultati pranja, dakle baš ono što želimo da postignemo.”

  „Aspirator više nije potreban, jer se M-iQ brine za niski stepen vlažnosti u prostoriji. U vazduh se ispušta mnogo manje pare. Posetioci koji se interesuju za naš sistem redovno komentarišu činjenicu da s prednje strane mašine nije postavljena zavesa. Uvek im objašnjavam da to nije potrebno jer mašina zadržava toplotu i odvodi je nazad u unutrašnjost da bi predgrevala ulaznu hladnu vodu. Temperature mogu da se beleže putem elektronske upravljačke jedinice. A ako nešto sa mašinom nije u redu, recimo kada se vrata ne zatvore propisno, onda se to signalizira putem samodijagnoze.”

  „Do sada nismo imali ozbiljnih problema sa mašinom M-iQ. A pošto smo sklopili ugovor MEIKOPlus, naše mašine se dobro neguju i održavaju. Osim toga mogu još da napomenem da je MEIKO stručnjak u svojoj oblasti – to je osnova poslovanja. Druga preduzeća posluju u drugim oblastima pa pored mnogih drugih proizvoda prodaju i mašine za pranje sudova. No, MEIKO se specijalizovao samo na tehniku za pranje. A osim toga, MEIKO-vi serviseri su vrlo kompetentni.”