Kontakt
  The clean solution

  Bolnica Brüderkrankenhaus St. Josef

  Znatno smanjena potrošnja energije u Paderbornu

  Bolnica Brüderkrankenhaus St. Josef, Paderborn

  Izbor tračne mašine za pranje sudova M-iQ u odnosu na naknadne dodatne troškove znači: niže investicije u ventilacionu tehniku u petocifrenom iznosu

  Werner Sowa već dugo godina vodi odeljenje za prehranu u bolnici Brüderkrankenhaus St. Josef u Paderbornu. Trenutno mora da ispuni nove zahteve investitora. Prvi projekat u ovom smislu je bila modernizacija praonice posuđa. Uz 700 obroka dnevno i 120 posuda za dostavu izvan bolnice nakuplja se mnogo posuđa.

  „Želimo da peremo sudove na potpuno higijenski način i povoljnije nego ranije, istovremeno težimo optimalnoj klimi u prostoriji sa vidnim poboljšanjima za naše zaposlenike”, objašnjava Sowa. Menadžer kuhinje je i zbog toga u obzir uzeo uticaj tehnike pranja sudova na ventilaciju. „U našoj analizi tržišta smo videli da između vrednosti za otpadni vazduh iz mašina, odnosno njihovih opterećenja temperaturama u prostoriji među ponuđačima postoje velike razlike.”

  Izbor tračne mašine za pranje sudova M-iQ u odnosu na naknadne dodatne troškove znači: niže investicije u ventilacionu tehniku u petocifrenom iznosu, znatno smanjenu potrošnju energije, bolji vazduh u prostoriji na radnom mestu.

  Izbor je pao na tračnu mašinu za pranje sudova M-iQ marke MEIKO, opremljenu modulom koji je posebno značajan za vazduh u prostoriji i ventilacionu tehniku: konceptom M-iQ Airconcept. Danas je količina otpadnog vazduha sa nekadašnjih 1.800 m³ na sat smanjena na samo 170 m³. Temperatura vazduha koji mašina izduvava više nije 35 °C, već samo još 22 °C.