Kontakt
  The clean solution

  Zellerbäck

  Pekara Zellerbäck sa tradicijom je zadovoljna sa MEIKO-vim mašinama za pranje sudova

  „Posle procesa pranja od tri minuta, posuđe može da se izvadi iz mašine a da nije potrebno dodatno sušenje ili poliranje.”

  Beate Zeller vodi pekaru sa tradicijom Zellerbäck u Fridrihshafenu već u četvrtoj generaciji. Sa svojih šest filijala i tri prodajna vozila pekara Zellerbäck snabdeva svoje verne kupce pekarskim i poslastičarskim proizvodima i na pijacama u regiji iza Bodenskog jezera.

  Devet pekara, tri konditora i prodajno osoblje u filijalama su ti koji se brinu za jasne razlike u pekari Zellerbäck. Angažovani tim razvija nove recepte, peče i testira, a čak i zaposlenici iz prodaje ocenjuju ukus.

  „Zbog trgovačkih lanaca smo morali da promenimo strategiju, da razmislimo o drugim mogućnostima i da idemo u korak sa vremenom pa tamo gde imamo dovoljno prostora da ponudimo kafu, kolač i zalogajčiće.” To nam je uspelo u pet specijalizovanih prodavnica pri čemu je najnoviji kafić sa oko 70 mesta za sedenje otvoren u novoj zgradi sa ordinacijama u Fridrihshafenu. Ovde, kao i u drugim Filijalama, kupci mogu da biraju pekarske i poslastičarske specijalitete iz kompletnog asortimana, pri čemu prodajno osoblje mora još da dopeče peciva od testa.

  „Međutim, pečenje u filijalama zna da traje dugo”, kaže Beate Zeller, „ne možemo paralelno još da se brinemo o gostima i da ručno peremo posuđe. Zato smo našim damama morali ponuditi neko drugo olakšanje pa smo se prema tome odlučili za mašinu za pranje gajbi marke MEIKO koja brzo radi.

  I to ne samo zbog toga što u našoj proizvodnji imamo već dve velike MEIKO-ve mašine za pranje gajbi – jednu mašinu za pranje gajbi (K15) i jednu univerzalnu mašinu za pranje gajbi (FV 130.2) – sa kojima smo inače vrlo zadovoljni.

  Tako u filijalama pekare Zellerbäck punom parom rade MEIKO-ve mašine za pranje posuđa serije M-iClean U sa modulom GiO, kao i mašine za pranje posuđa FV 40.2G sa modulom GiO. Kafić u zgradi sa doktorima ima i mašinu za pranje čaša i posuđa M-iClean U koja garantuje sjajne rezultate pranja sa intuitivnim rukovanjem. Pomoću nje se brzo i efikasno pere kompletno prljavo posuđe koje se vraća iz kafića. „Posle procesa pranja od tri minuta, posuđe može da se izvadi iz mašine, a da nije potrebno dodatno sušenje ili poliranje”, objašnjava zaposlenica Svenja Meschenmooser.

  „To ne može da se poredi sa situacijom ranije, jer sve radi sjajno, potpuno automatski i svaka koleginica odmah zna kako treba da se radi sa njom.”
  A Beate Zeller kaže: „Tehnika za pranje marke MEIKO ne omogućava nam samo enormno rasterećenje pri radu, nego se osim toga i brine za higijensku bezbednost. Mleko, slatka pavlaka i sasušeni ostaci na tanjirima ili tragovi ruža za usne na čašama: u kafićima ima i tvrdokornih zaprljanja. MEIKO-ve mašine za pranje posuđa su pouzdane i postojane. I to tokom celog dana. Ne želimo ni da zamislimo rad bez mašina u pekarama ni kafićima. MEIKO nas je opremio na najbolji mogući način.“