Kontakt
  The clean solution

  Pekara i poslastičarnica Raisch

  Tehnika za pranje posuđa po meri u pekari i poslastičarnici Raisch

  Pekara Raisch

  „Jer rade pouzdano i obezbeđuju higijenu u području za pranje posuđa“

  Redovno se čuju vesti o „izumiranju pekara”. Vreme je da se izveštava i o „životu pekara”. Naravno, ima malih zanatlija koji ne mogu da pronađu naslednika, koji se nalaze na neatraktivnoj lokaciji, jer se i sela i opštine menjaju pa mali pekari jednostavno moraju da odustanu. No, život pekara znači sledeće: Preduzeće može da se osnuje 1991. godine, pa da 25 godina kasnije u drugoj generaciji postane nemački prvak u pekarskoj branši i da sa ponosom posmatra svojih 18 filijala. Tako je bilo sa pekarskom porodicom Raisch u nemačkom Kalv-Oberriedu.

  Život pekara može da bude i takav. Pri tome to nisu samo preduzetničke sposobnosti koje su Raischeve doveli do tamo gde se sada nalaze. Dobar preduzetnik će pozvati stručnjaka u oblastima koje ne pripadaju njegovoj sržnoj kompetenciji. Tako se Thomas Reichenauer brine za kompjutersku administraciju i negu objekata. Pod njegovim vodstvom radi i jedanaest mašina za pranje plehova za koje su se Raischovi odlučili pre svega zbog toga što rade pouzdano i obezbeđuju higijenu u području za pranje posuđa”, kaže Thomas Reichenauer.

  300 do 350 toplih obroka se proda na dan, plus salata i švedski sto za doručak. Iza kulisa radi četiri kuvara, a jedan na stanici za kuvanje pred gostima. Od jedne filijale je nastalo 18, a deca su postala ljudi: Matthias je kvalifikovani pekar sa majstorskom titulom i dodatno studira ekonomiju. Lena studira informatologiju i medije, a Maximilian je majstor pekar i poslastičar koji je osvojio titulu nemačkog majstora, pa je sada u nacionalnom timu pekara. Tako izgleda život pekara!