Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Ikona pekara

Pekara Beckmann

Industrijska mašina za pranje sudova sa rekuperacijom toplote u pekari dokazalo se uštedom.

Pekara Beckmann u Uslaru pere posuđe sa MEIKO-vim mašinama

Moderna flota uređaja, pre svega za pranje posuđa, daje svoj doprinos ekološkom menadžmentu pekare Beckmann. U svim Filijalama se koriste inteligentna postrojenja za pranje gajbi marke MEIKO. Naročito u reprezentativnoj filijali „Backkultur & Kaffeezeit” je mašina za pranje posuđa DV 125.2 sa rekuperacijom toplote izložena ekstremnim opterećenjima.

Tokom radnog vremena od 6 do 19 časova svakoga dana i nedeljom od 7 do 17 h, mašina radi punom parom i opere prljavo posuđe u jednom ciklusu od četiri minuta. Kapacitet skladištenja je toliko mali da su neophodne dodatne zalihe.

Postrojenje za pranje gajbi je smešteno na minimalnom prostoru i vrlo je jednostavno za rukovanje.

„Korpe sa prljavim posuđem jednostavno mogu da se gurnu u mašinu i isto tako jednostavno izvade posle pranja”, kaže zaposlenica Manuela George, koja pre svega ceni ergonomsku visinu rukovanja ove univerzalne mašine za pranje.

Osim toga, postrojenje za pranje gajbi pozitivno utiče na klimu u prostoriji. Vrela para se nakon svakog ciklusa pranja ciljano vraća nazad u rekuperaciju toplote, odn. kao isporučilac energije u krug vode.

„Ta prednost smanjuje vrednosti potrošnje struje mašine za čak dvanaest odsto i omogućava nam veliku uštedu troškova”, objašnjava Marcus Beckmann.

Saskia i Marcus Beckmann već u četvrtoj generaciji vode najveću pekaru u uslarskoj regiji. Sa svoje tri filijale su usmereni ka uspehu, jer se jedna dodatna već planira. Njihova najnovija reprezentativna prodavnica je „Backkultur & Kaffeezeit”, pekarski doživljaj u regiji. Traži se kvalitet i raznolikost peciva i poslastica. „U svim područjima smo se usavršili i postavili trendove”, kaže Marcus Beckmann, za kojega je energetska efikasnost i očuvanje resursa važno.