Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution

Mesara Krautter

Ovde se vodi računa o dugovečnosti – vreme je za ergonomsku mašinu za pranje sudova M-iClean H sa automatikom haube

M-iClean H in der Metzgerei Krautter

Šta MEIKO-va mašina za pranje sudova sa podiznom haubom M-iClean H ima zajedničko sa Harley Davidsonom? Cevi od nerđajućeg čelika kod obe mašine raduju Marka Krämera. Direktor mesare Krautter u Vaihingenu na reci Enc je strastveni motociklista i dosta mu je toga da se creva za benzin i ulje uvek prilično brzo istroše. Na svom motociklu ih je prevukao omotačem od nerđajućeg čelika. Preduzetnik kao da je doživeo „deža vi” kada je video najnoviju generaciju mašina za pranje sudova sa podiznom haubom marke MEIKO, mašinu tipa M-iClean H, koja je puštena u rad u njegovoj mesari: cevovod od nerđajućeg čelika.

„Ta činjenica nam je dala sigurnost da će mašina barem kod tih delova da ima dug životni vek”, kaže šef iz iskustva.

U mesari Krautter se testira
nova mašina za pranje sudova sa podiznom haubom
namenjena mesarama

Oprema najnovije generacije i tim u koji može da se pouzda, jer kao šef ulaže u dobru radnu klimu i dobre plate, obezbeđuje rast mesare sa tradicijom koja se sve više razvija u ponuđača keteringa na različitim događajima.
Veliki proizvođači automobila u regionu cene ukus, uslugu i profesionalnost ponuđača usluga koji je prepoznatljiv po crnoj radnoj odeći. „U šest meseci pripremimo hranu za 15.000 ljudi”, kaže Mark Krämer. Pritom se ne radi samo o automobilskim firmama iz Cufenhauzena i Untertirkhajma. Tu su i đaci, privatne osobe, vinarska udruženja, firme, slavljenici u domovima za stare ili gosti mesare na ulazu u pešačku zonu u Vaihingenu koji odmah počnu mljackati kada Mark Krämer i njegov tim na sto stave delikatese tog porodičnog preduzeća.

Nikolette Boorbas mljacka jezikom u prenesenom značenju otkako u mesari Krautter upravlja mašinom za pranje sudova sa podiznom haubom M-iClean H: Rad sa mašinom za pranje sudova je mnogo brži jer joj je potreban samo jedan minut da obavi ciklus pranja, para se uglavnom zadržava, a i zamaranje sa ručkom na haubi je sada već prošlost.
„Ne bih je menjala nizašta na svetu” odgovara Nikolette Boorbas na pitanje koliko joj se sviđa mašina za pranje sudova M-iClean H sa podiznom haubom.

Automatsko otvaranje haube se sviđa i Marku Krämeru i njegovoj ženi, čiji roditelji su u 50-im godinama 19 veka osnovali preduzeće: „Ručka haube na staroj mašini se bila već i lomila jer se stalno nezgodno otvarala”, objašnjava Mark Krämer. Nezgodno otvaranje su prepoznali i inženjeri firme MEIKO pa displej za rukovanje nisu postavili sa prednje, nego sa bočne strane mašine. Naime, radnici se ionako tamo zadržavaju skoro sve vreme. U najnezgodnijem slučaju, stari modeli su se često otvarali „usput” i samo sa jednom rukom, čime je ergonomija bila potpuno zanemarena.

„Automatsko otvaranje haube je velika prednost u svakodnevnom radu”

... kaže šefica Christiane Krämer koja još dodaje: „To je jednostavno sjajna ideja.”