Kontakt
  The clean solution

  Izdavačka kuća Spiegel

  Jeftinije i efikasnije pranje posuđa u Hamburgu

  Izdavačka kuća Spiegel i MEIKO

  Zaposlenici izdavačke kuće grupacije Spiegel su se u septembru 2011. uselili u jednu od najmodernijih medijskih zgrada u Evropi: u hamburški kvart HafenCity direktno na reci Labi (Elbe). Na površini većoj od 30.000 m² rade timovi novinara magazina DER SPIEGEL, SPIEGEL ONLINE, SPIEGEL TV i Manager-Magazin.

  Kantina sa verovatno najboljom lokacijom u Nemačkoj se nalazi u prizemlju i trudi se da održi svoj dobar glas. Ovde se jela služe za stolom. Od približno 1.100 zaposlenika ovde svaki dan sa pogledom na reku jede oko 750 njih. Na izboru imaju 3 menija. Osim toga, oko 200 obroka se dostavlja i zaposlenicima nedeljnika „Die Zeit”.

  Osim ponude za doručak, ručak i večeru, odnosno prehranu tokom vikenda i noću, na svim etažama se nalaze i po dve čajne kuhinje u kojima zaposlenici mogu da se posluže sami. Prljavo posuđe iz 26 čajnih kuhinja i jednog snack bara sakuplja se u praonici posuđa. Zahvaljujući mašini za pranje sudova M-iQ sa transportom korpi i integrisanom tehnologijom osmoze GiO-TECH, dugotrajno i neekonomično poliranje posuđa, čaša i pribora za jelo sada je već prošlost. Sa mašinom za pranje sudova sa transportom korpi M-iQ instaliran je jedan jeftin i efikasan sistem za pranje sudova, a zahvaljujući AirConceptu, klima u prostoriji se znatno poboljšala.

  Alfred Freeman, rukovodilac prehrane u izdavačkoj kući Spiegel:

  „Bez obzira što posuđe prvo mora da se sakuplja i transportuje u praonicu posuđa, današnji sistem je jeftiniji i efikasniji od bilo kojeg prethodnog. Klima u prostoriji za pranje posuđa se znatno poboljšala. Po pitanju promišljene tehnike, ali i prema potrošnji energije, vode i hemikalija, odlučili smo se za Ferrari među mašinama za pranje posuđa.”

  „Investicija se isplatila, a rezultati pranja su savršeni.”