Kontakt
    The clean solution

    Hôtel Napoleon u Parizu

    Baršunasti omotač za našu revolucionarnu mašinu M-iClean H

    Svake nedelje se ažurira meni da bi u ponudi bila jela od sezonskih i lokalnih proizvoda. Restoran sa kapacitetom od 120 mesta za doručak i 60 mesta za ručak i večeru je postavio jednu mašinu za pranje čaša u baru, jednu mašinu za pranje posuđa, jednu mašinu za pranje lonaca i kuhinjskih alatki, kao i dve mašine sa podiznom haubom. Međutim, jedna mašina za pranje posuđa sa haubom je morala da se zameni zbog toga što je bila prestara, što nije imala dovoljan kapacitet i zbog toga što je bilo teško nabaviti rezervne delove. Zato se hotel Napoleon na savet preduzeća ISCO, odlučio za kompetentnost preduzeća MEIKO.

    Što se tiče ergonomije, Olivier Legentil kaže sledeće: „Tim vrlo ceni intuitivno rukovanje putem ekrana na dodir“.

    Ergonomičnost je dodatni poen za njegov tim u kojem ne govore svi francuski. Taj ekran osetljiv na dodir se nalazi u visini očiju na strani mašine i koncipiran je tako da je rukovanje intuitivno. Kada se programira ciklus pranja, ekran više ne mora da se dodiruje. Tada potpuno automatski sistem sa haubom preuzima upravljanje i brine se za nesmetano pranje posuđa. Tu su još i skraćeni ciklusi pranja velike efikasnosti. „Ranije smo kod stare mašine ponekad morali pustiti dva ciklusa pranja zaredom, dok je sada posuđe savršeno čisto sa samo jednim ciklusom.“ Olivieru Legentilu i njegovom timu se sviđa lep dizajn mašine i ekrana na dodir. LED osvetljenje je veliko olakšanje jer radnik samo treba da pogleda koji je status mašine i to prepozna po plavoj ili zelenoj boji. Tako može potpuno da se opusti i posveti drugim zadacima i da se skoncentriše na pripremu povrća.

    Gospodin Legentil priznaje da je mašina na njega prvo delovala krhko kada je otkrio automatski sistem za prepoznavanje korpi, ali je zapravo vrlo robusna i pouzdana. MEIKO osim toga nudi i bezbednost rada i investicije sa 60-mesečnom garancijom na sve električne i mehaničke komponente sistema za automatsko otvaranje. Mašina u ugostiteljstvu mora da bude robusna, jer mora da savlada intenzivne cikluse pranja. Uređaj radi tokom cele godine svaki dan od ujutro od pola sedam do uveče u jedanaest, sa maksimalnim opterećenjem za vreme doručka između pola devet i jedanaest, a za vreme ručka između dvanaest i petnaest i tri sata, a za večeru između šest i devet – svaki dan prođe oko 120 korpi posuđa. Pomoćnici ujutro čiste povrće i istovremeno nadziru mašinu. Mašina je tako jednostavna i ergonomična da znatno brže rade pa tu uštedu vremena mogu smisleno da iskoriste. Jednostavno stavljanje i vađenje posuđa u kombinaciji sa konceptom korišćenja kod mašine M-iClean H omogućava znatno manje opterećenje leđa i mišića, a štedi dodatno i vreme.