Kontakt
  The clean solution
  Ikona briga

  Studacker, Cirih

  Studackerova kuhinja profitira od sistema za usitnjavanje ostataka hrane zahvaljujući nižim troškovima i većim stepenom higijene

  Novi sistem za usitnjavanje ostataka hrane WasteStar CC uverljiv je zbog svojih kompaktnih dimenzija i može da obradi ostatke od čak maksimalno 900 obroka dnevno.

  Efikasna Staudackerova kuhinja je pogodna za veće i manje događaje sa keteringom i roštiljanjem (u samom Studackeru ili van njegovih prostorija). Šef kuhinje, Hansruedi Wälchli, je osim toga i višestruki majstor za roštilj.

  „Dnevno serviramo tri obroka – među njima i meni za ručak sa više jela po izboru. Kuvamo za ukupno oko 130 ljudi. Ostaci koji pri tome nastaju moraju naravno da se odlože u otpad na higijenski i bezbedan način. Do sada smo ostatke praznili u male kontejnere u kuhinji koje smo zatim prebacivali u velike kontejnere.”

  Novi sistem za usitnjavanje ostataka hrane WasteStar CC je uverljiv zbog svojih kompaktnih dimenzija i može da obradi ostatke od čak maksimalno 900 obroka dnevno. Ako pri ubacivanju ostataka slučajno upadne i neki deo pribora za jelo, onda se on zaustavi na površini zahvaljujući magnetnom polju. Osim toga, snažni mehanizam za mlevenje može da savlada čak i kosti ili oklope školjki i rakova.

  WasteStar CC Meiko

  Higijenska sigurnost predstavlja važan zadatak, koji se ispunjava i odgovarajućim prikupljanjem i odlaganjem ostataka hrane. Upravo su higijenski poslovi u domovima za starije osobe nezaobilazni. Međutim, i troškovi predstavljaju važan faktor za obračun ekonomičnosti svakog rukovodioca u sektoru ishrane.

  O tome nam govori Hansruedi Wälchli: „Zahvaljujući upotrebi WasteStar CC ostaci hrane ne moraju više da se odlažu u burad i da se mukotrpno čiste. Nama to predstavlja veliku uštedu u vremenu. Pored toga, više nam nije potrebno dodatno hlađenje za burad sa ostacima hrane. Usitnjeni ostaci kao biološki supstrat prelaze u zatvorenu sabirnu posudu. Koja se opet prazni preko odlagača. Nakon što mašina završi svoj posao, ona se čisti, a to se odvija bez ikakvih problema. WasteStar CC kod nas radi od januara 2016. i mi smo od tada uspeli da smanjimo svoje troškove za odlaganje otpada za 25%. Zahvaljujući manjoj potrošnji vode uštedeli smo znatnu sumu novca."