Kontakt
  The clean solution

  Marta-Schanzenbach-Haus

  Mašina za pranje sudova sa transportom korpi uvek daje higijenske i bezbedne rezultate pranja posuđa

  Marta-Schanzenbach-Haus u Ofenburgu

  „Moramo da obratimo posebnu pažnju na higijenske i bezbedne rezultate pranja posuđa. UPster nam daje odlične!“

  „Naša specijalnost je da se ne specijaliziramo!” Rukovodilac ustanove Daniel Stadler jasno objašnjava koncept doma za stare Marta-Schanzenbach-Haus u Ofenburgu. 100 stanara je našlo svoj novi dom u ustanovi organizacije AWO – među njima i dementni mobilni ljudi koji ne žive u ograđenom odeljenju, a potrebu za njihovom posebnom negom pokušavamo da rešimo tako da se brinemo o njima”, kaže Stadler.

  U sopstvenoj kuhinji pripremaju tri obroka dnevno. „Pri tome vodimo računa o željama i preferencijama svakog ponaosob. Doručak i večera se pripremaju prema individualnim menijima koji se sastavljaju zajedno sa stanarima”, kaže rukovodilac ustanove. Osim toga, 30 do 40 obroka dnevno napušta kuhinju na točkovima, a za ručak nam svaki dan dođe oko 20 gostiju iz susednog objekta za zajedničko stanovanje pod nadzorom iz organizacije AWO.

  Korbspülmaschine UPster K

  Pri opremanju praonice posuđa, Daniel Stadler se zajedno sa domarom Ralfom Herrmannom odlučio za „UPster“ proizvođača MEIKO:

  „Naša stara mašina je takođe bila marke MEIKO i morala je da se zameni tek posle neverovatnih 20 godina”, kaže Stadler. Zbog dugog životnog veka, odgovorni u organizaciji AWO su se odlučili za MEIKO kao dobavljača.

  No bio je ostao još jedan problem: tračna mašina dotadašnje vrste nije se više uklapala u strukturu kuhinje: „Srećom su nam ponudili da isprobamo UPster”, priseća se Stadler. Mašina za pranje sudova sa transportom korpi UPster je bila kao stvorena za postojeći prostor pa je vrlo brzo instalirana, nakon čega je bez problema počela da radi. „Displej za rukovanje je prvo zbunio naš tim za pranje posuđa”, priseća se Barbara Günzel, pomoćna radnica u kuhinji.

  Međutim: „Već posle jednog dana smo se rešili svih nesigurnosti pa kolege sada rade sa UPsterom kao da u životu nisu radili ništa drugo”.

  U domu Marta-Schanzenbach-Haus su takođe vrlo zadovoljni sa rezultatom pranja: Zamenica šefa kuhinje, Christine Bäuerle, to je sažela na sledeći način. „Moramo da obratimo posebnu pažnju na higijenske i bezbedne rezultate pranja posuđa. UPster nam daje odlične!”