Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
The clean solution
Ikona briga

Centar generacija St. Ilgen, Lajmen

Uređaji za čišćenje i dezinfekciju u Lajmenu

Dom za negu starih osoba St-Ilgen, negovatelj

Centar generacija St. Ilgen po pitanju higijene se oslanja na mašine za čišćenje i dezinfekciju TOPIC u radnim prostorijama za negu

Malo, ali odabrano društvo: Tako može da se definiše centar generacija St. Ilgen. Objekt evangelističke fondacije za stanovanje Evangelische Heimstiftung u kvartu St. Ilgen grada Lajmena je popunjen sa svojih 45 stanara. Ova ustanova se nije specijalizovala na određene tegobe, nego se specijalizovala pre svega na ljude. Miriam Schubring, direktorka Centra generacija St. Ilgen, ne vidi te ljude „u centru pažnje” samo u reklamnim izjavama ustanove – ona se brine za to da oni to stvarno i budu. Bolesti i tegobe u starosti u svoj svojoj raznovrsnosti Schubring principijelno vidi kao sliku ljudskog života. Zato joj je važno da stanari ustanove koju vodi imaju što normalniji život. Integracija je ono što se ovde svakodnevno stvarno doživljava. Đaci, volonteri i zainteresovani dolaze spolja – a stanari Centra za generacije dolaze do tog mesta što je češće moguće da bi mogli da žive što „običnijim” životom. Tamo često mogu da sretnu „male komšije”. Obdanište se nalazi u istoj zgradi pa je tako omogućen zajednički život različitih generacija.

 

Generationenzentrum St. Ilgen je jedna od 82 ustanova pružaoca socijalnih usluga Evangelische Heimstiftung (Diakonisches Werk dobrotvorna organizacija) – i, kao i mnogi drugi, po pitanju higijene mnogo polaže na tehnologiju MEIKO. Zbog toga su prostorije za održavanje kompletno opremljene uređajima za pranje i dezinfekciju serije „Topic“.