Kontakt
  The clean solution

  Veruno Scientific Institute

  Mašina M-iQ je obezbedila neuporedivo bolje uslove rada

  Veruno Scientific Institute

  Sa mašinom M-iQ su se u velikoj meri poboljšali uslovi rada u klinici za rehabilitaciju, a i potrošnja se smanjila. Investicija se isplatila nakon 5 godina.

  Fondacija „Fondazione Salvatore Maugeri” je osnovana 1965. kao klinika za ergoterapiju. Cilj fondacije s jedne strane je bilo unapređenje zdravlja i bezbednosti na radnom mestu, postignuto aktivnim sprečavanjem rizika koji su se pojavljivali i bili prepoznati u okviru procesa proizvodnje. S druge strane, fondacija takođe podržava rehabilitaciju nesposobnih za rad pomaganjem pri povratku u društveni život i prevencijom telesnih nedostataka. Fondacija sarađuje sa mnogim institucijama, klinikama i službama za prevenciju u celoj zemlji. Postoje terapeutski centri u Lombardiji, Liguriji, u Pijemontu i Agriđentu, kao i službe za prevenciju u obliku laboratorija za higijenu životne sredine i rada u Paviji, Kazano dele Murđe (Bari) i Padovi.

  „Istituto Scientifico di Veruno” je deo fondacije Salvatore Maugeri i otvoren je 1972. Ustanova sa ukupno 315 kreveta je zvanično priznata naučna ustanova za negu osoba (IRCCS) i od nacionalnog značaja kao klinika za rehabilitaciju. Institut ima četiri stacionarna odeljenja i devet specijalizovanih odeljenja za negu. U velikom kompleksu se nedeljno servira 5.400 obroka.

  Donatello Rinaldi, domar klinike od 2011., može da se osloni na veliko iskustvo u oblasti tehničkog projektovanja i realizacije. Kada je trebalo krenuti sa preuređenjem praonice posuđa, argumentacija je izgledala ovako:

  „Među mnogobrojnim različitim rešenjima na tržištu, najveći izazov se sastojao u tome naći pouzdani proizvod koji će pre svega poboljšati klimu u radnoj prostoriji i logistiku u praonici posuđa. U tom smislu smo u mašini M-iQ pronašli savršeno rešenje.

  Ako želite proizvod sa najvišom pouzdanošću i najboljim rezultatima, onda se morate držati predvodnika na tržištu. MEIKO je nedvosmisleno pravi partner za nas. Činjenica da se radi o nemačkom proizvodu je, naravno, od prednosti – da ne spominjemo i kompaktnu verziju bez greške, koja je dokaz velike tehničke inovativne snage.”

  Sve u svemu, mašinu M-iQ mogu mirne duše da preporučim svima, pre svega u pogledu rezultata i uštede.

  Rinaldi nastavlja: „Želim da naglasim da praonica posuđa više ne može da se prepozna – tamošnji uslovi su se poboljšali čak do te mere. Praonica posuđa je sada mnogo čistija, a i higijena je mnogo bolja. Emitovanje toplote je smanjeno na minimum, isto kao i opterećenje bukom izazvano radom mašine. Nakon obuke naših zaposlenika trebao nam je samo još jedan radnik, kojeg smo doškolovali za stručnjaka za rukovanje mašinom. To je zaista lako za rad. Čitav proces pranja se sada odvija znatno tačnije i organizovanije; stavljanje i vađenje posuđa u mašinu je izuzetno jednostavno.

  Rezultati pranja sudova su razlog zašto se MEIKO izdvaja iz mase konkurenata. Mašina M-iQ pruža prvoklasne rezultate pri pranju, daje jedinstveni sjaj, a pritom se brine i o uštedi vode, deterdženata i energije. Mašina je takođe nedostižna i u odnosu na servis rezervnih delova. Potrebno joj je neznatno održavanje – samo treba sprovoditi mere neophodne za propisan postupak čišćenja.

  Sve u svemu, mašinu M-iQ mogu mirne duše da preporučim svima, pre svega u pogledu rezultata i uštede. Investicija se isplatila već nakon pet godina.”