Kontakt
  The clean solution

  Bolnica John Flynn Hospital, Australija

  Mašina sa tračnim transportom M-iQ je u bolnici John Flynn Hospital prevazišla sva očekivanja

  John-Flynn_Hero

  „Najbolji odnos cene i kvaliteta, pouzdanost, prvoklasni ugled i smanjenje troškova vode i struje”

  To su samo neki od razloga zbog kojih je mašina MEIKO za bolnicu John Flynn Hospital bila prvi izbor među profesionalnim mašinama za pranje sudova”, govori George Stewart, načelnik centralnih usluga i prehrane.

  Bolnicu John Flynn Hospital vodi Ramsay Health Care. Prema ispitivanju najvećeg neprofitnog zdravstvenog osiguranja u Australiji koje je sprovedeno u julu 2014., ova privatna bolnica spada među pet najboljih klinika u zemlji. Klinika smeštena u Tjuganu na južnom kraju „Zlatne obale” u Kvinslendu raspolaže sa 326 kreveta i odeljenjem za akutnu medicinu.

  Stewart nastavlja: „Ovdašnji sistem za pranje sudova se intenzivno koristi. Dnevno se opere 4.000 do 5.000 komada posuđa i pribora za jelo, kao i poslužavnika. Osim toga, tu je još posuđe iz drugih oblasti klinike. Kada sam počeo da radim u bolnici John Flynn Hospital, na mom stolu su bile tri ponude za nove sisteme za pranje posuđa.  MEIKO-va ponuda je bila uverljivo najbolja.

  Posetio sam razne klinike u kojima su mogli da se nađu sistemi sva tri ponuđača. Sistemi druga dva ponuđača me nisu zadovoljili. Ali MEIKO-v sistem u bolnici Logan Hospital u Kvinslendu, kome pripadaju i mašine za pranje sudova M-iQ, u tom trenutku je bio godinu dana star i u besprekornom stanju. Kao da je bio instaliran tek dan ranije.

  Osoblje koje se služilo mašinom je bilo potpuno zadovoljno njome. A osim toga, tu je i ušteda pri potrošnji energije i činjenica da se investicija amortizuje. To sam ispričao i kolegama iz drugih klinika: nabavna cena jeste nešto viša, ali to se dugoročno isplati.”

  Na mašinama M-iQ izvodimo bežična ispitivanja temperature, koja se 24 časa dnevno prenose na kompjuter

  „Sada već tri godine koristimo mašine za pranje sudova M-iQ i perač za lonce FV u glavnim kuhinjama, a mašine tipa FV 40.2 na različitim odeljenjima. Naša aktuelna strategija predviđa zamenu svih mašina za pranje sudova MEIKO-vim mašinama, pošto su mašine koje su trenutno na raspolaganju prilično istrošene.

  Automatska regulacija temperature osigurava da mašine sa procesom pranja počnu tek nakon dostizanja odgovarajuće temperature. To se odlično uklapa u naš HACCP koncept. Na mašinama M-iQ izvodimo bežična ispitivanja temperature koja se 24 časa dnevno prenose na kompjuter.

  S prelaskom na MEIKO, kod radnih troškova, ali i kod potrošnje struje i vode postigli smo uštedu od više od 50 %. Naši zaposlenici su oduševljeni mašinama: lake su za upotrebu i čišćenje, a imaju i dobro osmišljene sigurnosne funkcije.

  Kao primer odličnog MEIKO-vog servisa želeo bih da navedem promene u specifikaciji kod jedne velike mašine za pranje sudova: umesto uobičajena dva ventilatora, MEIKO je kod ove mašine ugradio samo jedan ventilator sa jačom snagom, usled čega smo u zoni sušenja mogli da uštedimo dragocen prostor.

  MEIKO je neizmerno doprineo našem radnom kapacitetu i uštedi, a istovremeno nam je pružio najbolji mogući servis.